Altea en omgeving

Altea ligt in de provincie Alicante. Op één uur in het noorden van de luchthaven van Alicante en op 142 km in het zuiden van de luchthaven van Valencia. Dit mooie mediterrane dorp tussen Benidorm en Calpe, verbaast door haar natuurlijke omgeving. “El Morro de Toix” of “Sierra Helada” met hun indrukwekkende uitzichten, zijn enkele van de belangrijkste aantrekkelijkheden van Altea.

Altea is beschermd van de koude winden, dankzij de “Sierra de Bernia” in het noorden van de stad. Daardoor heerst er een aangenaam mikroklimaat, met gemiddelde jaartemperaturen van 18 graden.

De bevolking bestaat uit 23.500 inwoners, waarvan een groot percentage buitenlanders, aangetrokken door het licht en de charme van dit middellands zeedorpje. Langs haar 8 km lange kustlijn vinden we onverwachte baaien, kliffen en stranden. In het “Punta de Mascarat”, liggen er kiezelsteenstranden met turquoise en helder water, ideaal om watersporten in te beoefenen. U kan vanuit het centrum de stranden en de jachthaven van Altea bereiken. Als u een iets exclusievere meerpaal zoekt, zal u dit zeker vinden in één van de vele jachthavens van de streek. In de oude stadskern zijn er vanaf de kerk van “El Consuelo” verschillende uitkijkpunten te vinden waarvan u kan genieten van adembenemende uitzichten.

Het dorp bewaart nog steeds haar traditionele mediterrane bouwstijl, bebloemde balkons en smalle straten nodigen uit voor een gezellige wandeling of om de lokale keuken te ontdekken in één van de restaurants.

Altea heeft ook verschillende nieuw-gebouwde luxueuze urbanisaties, die u topkwaliteit vakantieappartementen en villa’s met prachtig uitzicht aanbieden.

Het is niet te verbazen waarom dichters, schrijvers en schilders van over de hele wereld Altea als woonplaats uitkiezen, het is een magische plek voor inspiratie.

Fotogalerij

TOP