VEEL GESTELDE VRAGEN (FAQ)

Assortiment

Elke maaltijd van Costa Blanca Meals zijn zo samengesteld dat dit voldoende is voor één persoon en dit rekenen wij als één portie. Afhankelijk van de receptuur is het een vullende of lichte maaltijd. U moet echter zelf bepalen of er van een maaltijd door meerdere personen gegeten kan worden.

Heeft u een voedsel intolerantie, geef dit dan door aan mij. Mogelijk kan ik rekening houden met uw wensen of een aanbeveling doen.

Na bereiding worden de maaltijden direct afgekoeld. Door dit proces krijgen bacteriën minder kans om zich te vermenigvuldigen maar het stopt het ze niet volledig. Als vuistregel is een maaltijd na ontvangst thuis minimaal 10 weken houdbaar mits bewaard in de vriezer (-18C). Over de loop van weken zal de kwaliteit langzaam achteruitgaan, wat te merken is aan smaak en textuur. Het product blijft echter in veel gevallen tot 6 maanden na productiedatum veilig om te eten.

Na ontdooien is de maaltijd nog één dag houdbaar, vries deze niet opnieuw in.

Mis je iets in het assortiment? Ik bereid graag van al je lievelingsgerechten een diepvriesmaaltijd versie! Stuur een mail naar naar mij met je suggestie zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken.

Bereiding

Dit verschilt per vriezer, maaltijd en situatie. Op elke maaltijd staan de aangeraden bereidingstijden en temperaturen, zodat je dit snel kan bekijken! Voor elke maaltijd zijn er meerdere opties mogelijk zoals de oven, het fornuis en de magnetron. Daarnaast kan je alle maaltijden direct vanuit de vriezer verwarmen. Kijk ook eens op deze de pagina Adviezen voor tips.

Tuurlijk niet! Ik houd bij de bereiding altijd rekening met specifieke eigenschappen van ingrediënten zodat deze hun kwaliteiten zo veel mogelijk behouden. Vervolgens worden de maaltijden zo snel mogelijk afgekoeld, met deze speciale apparatuur krijgen bacteriën minder kans en wordt hiernaast de smaak en textuur zo min mogelijk aangetast.

Nee hoor!
Alle ingrediënten verliezen nutriënten tijdens alle manieren van opwarmen, dus ook in een koekenpan of oven. Een magnetron is zelfs iets minder schadelijk, omdat deze in kortere tijd opwarmt en er minder voedingsstoffen verloren gaan.

Bestellen en levering

Bestellingen worden door Costa Blanca Meals op vrijdag afgeleverd.

Costa Blanca Meals levert zelf de maaltijden bij u thuis af. Mocht het onverhoopt een keer gebeuren dat het pakket pas op een later moment aangeboden kan worden is er geen risico op bederf; de maaltijden blijven onderweg altijd in een klimaat gecontroleerde box of in een vriesdepot.

Neem contact met ons op en (indien mogelijk)  passen we de levering of het tijdstip van de levering aan! Ook kunt u een notitie achterlaten dat het pakket bijvoorbeeld voor de deur of bij de buren achtergelaten mag worden (let op: het is van belang de maaltijden kort hierna in de vriezer te zetten om dooi te voorkomen).

Mocht iets beschadigd of niet naar behoren zijn kan je het beste een foto nemen van het probleem en deze naar Costa Blanca Meals opsturen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op om een oplossing te vinden.

TOP